یکشنبه ۰۲ / ۱۰ / ۱۴۰۳ ساعت 16:45

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
منو اصلی
یکشنبه ۰۹ تیر

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی خبر داد:
اختصاص ۱۸ میلیارد تومان برای آبرسانی به عشایر خراسان جنوبی

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی :مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران در منطقه عشایری گزخت شهرستان زیرکوه با بیان این مطلب افزود: این اعتبارات در سالجاری در قالب اجرای دو پروژه آبرسانی به عشایر بمرود شهرستان زیرکوه با حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیارد تومان و پروژه خواجه منجیکوه نهبندان اختصاص یافته است.

حسین حسین پور گفت: امیدواریم با تخصیص این اعتبارات در حوزه آبرسانی با لوله کشی برای تامین آب شرب بهداشتی کارهای بنیادی در مناطق عشایری استان انجام دهیم.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی اظهار داشت: ارتقا معیشت خانوار عشایری یکی از برنامه های سازمان امور عشایر است و در این راستا هفت طرح و برنامه ابلاغ شده که با جدیت در حال پیگیری و اجرای این طرح ها در مناطق عشایری استان هستیم.

وی با بیان اینکه یکی از این برنامه ها طرح زنجیره تولید و عرضه گوشت قرمز و طرح بعدی طرح توسعه صنایع دستی عشایر است، گفت:  عشایر خراسان جنوبی ۲۵ درصد از صنایع دستی استان را تولید می کنند و بگونه ای برنامه ریزی کرده ایم که ابتدا موضوع آموزش و سپس جمع آوری و عرضه تولیدات صنایع دستی عشایر انجام شود.

راه اندازی ۸ واحد گردشگری عشایر در خراسان جنوبی

حسین پور با اشاره به اینکه یکی دیگر از طرح هایی که در دست اجرا داریم طرح توسعه گردشگری عشایر است، افزود: خراسان جنوبی ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه بومگردی عشایر دارد و تا کنون ۸ واحد گردشگری عشایری در سطح استان راه اندازی شده است.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه توسعه باغات و کشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری از دیگر طرح هایی است که در دستور کار قرار دارد، بیان داشت: توسعه کشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری خراسان جنوبی بصورت دیم و آبی در حال پیگیری است که بصورت پایلوت در شهرستان سربیشه ۹۰۰ هکتار زمین با دبی بیش از ۲۵۰ لیتر آب در ثانیه در اختیار عشایر منطقه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی دیگری که ضرورت دارد در مناطق عشایری پیگیری شود طرح تولید و عرضه فرآورده های لبنی است افزود: عشایر هنوز بصورت سنتی فراورده لبنی تولید می کنند و بدلیل عدم دسترسی به بازار مصرف نمی توانند بموقع محصولات خود را عرضه کنند که عملا سود مناسبی عاید آنان نمی شود.

خراسان جنوبی چهارمین استان عشایرنشین کشور

حسین پور با بیان اینکه خراسان جنوبی چهارمین استان عشایرنشین کشور است، یادآور شد: عشایر خراسان جنوبی با جمعیت ۸۱ هزار نفر در قالب ۱۵ هزار خانوار، ۱۳ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند و یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند و بیش از ۳۵ درصد گوشت قرمز استان را تولید می کنند.

سکونت ۸۰ درصد عشایر خراسان جنوبی در شعاع ۵۰ کیلومتری مرز

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی ادامه داد: پراکندگی عشایر در خراسان جنوبی بسیار گسترده است و همه ۱۱ شهرستان استان دارای عشایر هستند که حدود ۸۰ درصد آنان در شعاع ۵۰ کیلومتری مرزی سکونت دارند.

وی اضافه کرد: ییلاق و قشلاق عشایر خراسان جنوبی عموما در داخل استان انجام می شود و بخشی از عشایر سیستان و بلوچستان نیز ییلاق خود را در خراسان جنوبی سپری می کنند.

راه و آب از عمده مشکلات عشایر خراسان جنوبی

حسین پور در خصوص مشکلات عشایر استان نیز ابراز داشت: یکی از مشکلات عشایر استان موضوع تامین آب و آبرسانی است که خوشبختانه در این خصوص در سال های اخیر اعتبارات خوبی به عشایر استان اختصاص یافته است و به طور متوسط روزانه ۴۰۰ مترمکعب آب از طریق ۳۵ دستگاه کامیون تانکردار آبرسان تا مسافت ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر آبگیری و آبرسانی می شود.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی اضافه کرد: پروژه ملی آبرسانی در منطقه بمرود شهرستان زیرکوه با ۸۵ کیلومتر لوله گذاری در دست اجرا است که فاز نخست آن با حدود ۸ میلیارد تومان اعتبار اجرا شد و پیش بینی می کنیم در سال جاری نیز ده میلیارد تومان برای اجرای فاز دوم این پروژه تخصیص داده شود که با اجرای کامل آن ۴۰ محله عشایری از آب آشامیدانی سالم و بهداشتی برخوردار می شوند.

طول حوزه ارائه خدمات به عشایر خراسان جنوبی به گستردگی ۱۰ استان 

وی با بیان اینکه طول حوزه ارائه خدمات به عشایر خراسان جنوبی به حدود ۸۰۰ کیلومتر می رسد که برابر با گستردگی ۱۰ استان است، گفت: یکی دیگر از مشکلات استان راه های عشایری است که کمتر از آسفالت برخوردار هستند و اعتبارات این حوزه تنها این امکان را فراهم کرده که تیغ زنی راه های عشایری را دو بار در سال انجام دهیم که ضروری است اعتبارات بیشتری به این حوزه اختصاص داده شود.

حسین پور بیان داشت: امروز مطالبه گری عشایر آب و برق و راه است که حدود ۴۰ سال پیش در مناطق روستایی مطالبه می شد در صورتی که امروز مطالبه گری روستائیان سالن ورزشی، امکانات ورزشی و اینترنت است.

برخورداری عشایر خراسان جنوبی از امکانات و خدمات کم است

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه عشایر تولیدکنندگان و مرزداران بی منت هستند، اذعان داشت: تفاوت طبقاتی که بین جامعه عشایری و سایر جوامع بویژه در استان خراسان جنوبی وجود دارد بگونه ای است که برخورداری عشایر از امکانات و خدمات بسیار ضعیف است و باید از این جامعه حمایت ویژه و بیشتری صورت گیرد.

وی گفت: طی سه تا چهار سال گذشته در حوزه قانون گذاری در حوزه عشایری اتفاقات خیلی خوبی افتاده است بگونه ای که در برنامه ششم ۱۷ مورد اصلاح قانون داشتیم که باعث شده ارائه خدمات به جامعه عشایری نسبت به گذشته تغییرات جدی داشته باشد.

حسین پور افزود: از جمله این موارد اختصاص سهمی از مالیات بر ارزش افزوده به عشایر است که این اعتبارات در سامانه های عرفی عشایر و ییلاق و قشلاق آنان هزینه می شود که پیش از این از آن بهره مند نبودند.

پرداخت ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر خراسان جنوبی در سال ۹۷

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته جامعه عشایری از تسهیلات قابل توجه ای برخوردار شدند که در گذشته از آن برخوردار نبودند، گفت: تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز یکی از نمونه تسهیلاتی است که به عشایر اختصاص پیدا کرده که سال گذشته حدود ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات زنجیره تولید به عشایر استان پرداخت شد که تحول جدی ای را در تولیدات آنان ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه تغییر الگوی مصرف دام در مناطق عشایری استان در دستور کار قرار دارد، اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۶۰ هزار تن نهاده دامی اعم از جو، کنسانتره و سبوس در مناطق عشایری استان توزیع شد.


اشتراک گذاری
ارسال دیدگاه

English»