یکشنبه ۰۲ / ۱۰ / ۱۴۰۳ ساعت 5:25

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
منو اصلی
شنبه ۱۱ خرداد

مدیر کل امور عشایر خراسان جنوبی:
تکمیل زنجیره تولید مهمترین برنامه امور عشایر خراسان جنوبی در سال ۹۸

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی امور عشایر خراسان جنوبی، حسین حسین پور در نشست شورای عشایر شهرستان خوسف با بیان اینکه کاشت، داشت، برداشت، بسته بندی و بازاریابی گیاهان دارویی یکی از اولویت های سازمان امور عشایر کشور است، افزود: انعقاد قرارداد همکاری با دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان خراسان جنوبی در دست پیگیری است.

وی اظهار داشت: برای هر منطقه، شهرستان و استان باید نسخه های توسعه متناسب با آن منطقه تدوین شود و نمی توان یک نسخه واحد را برای تمام مناطق تجویز کرد.

حسین پور در پاسخ به گلایه نماینده عشایر شهرستان در خصوص انتقال دام گفت: انتقال دام در استان تحت شرایط خاصی است که با پیگیری های انجام شده جابه جایی دام در مناطق عشایری سهولت بیشتری دارد.

بر اساس این گزارش، فرماندار خوسف هم در این نشست گفت: بیش از ۱۱ درصد جمعیت این شهرستان در مناطق عشایری ساکن هستند و بیشتر راه های دسترسی این مناطق به صورت خاکی است که با پیگیری های انجام شده ۲ برابر مقدار مصوب یعنی یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر راه عشایری در سال ۹۷ تیغ زنی شده است.

شفیعی با بیان اینکه عشایر قشر مولد و پویای جامعه هستند که نقش اساسی در اقتصاد شهرستان ایفا می کنند، افزود: تامین زیرساخت ها در جهت رفع مشکلات این قشر در اولویت است.

فرماندار خوسف  با اشاره به شروع پرداخت مراحل سوم و چهارم تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری، اضافه کرد: پرونده هایی به مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در بانک های عامل تکمیل شده است و امیدواریم در این مراحل تسهیلات این واحدهای تولیدی نیز پرداخت شود.

وی بیان کرد: تنها کشتارگاه صنعتی استان خراسان جنوبی در شهرستان خوسف یکی از مهمترین پرونده هایی است که در بانک های عامل تکمیل شده و طی چند روز آینده تسهیلات آن پرداخت می شود.

فرماندار خوسف ادامه داد: راه اندازی کشتارگاه در راستای تکمیل چرخه تولید در شهرستان است که می تواند در افزایش دامداران شهرستان بخصوص دامداران عشایری نقش مهمی ایفا کند.

شفیعی میزان پرداخت تسهیلات به عشایر شهرستان خوسف در سال ۹۷ را ۵۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: این تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی و به صورت قرض الحسنه  پرداخت شده است.

نماینده عشایر دهستان خور هم در این جلسه با اشاره به مشکلات فراروی دامداران در مناطق عشایری گفت: جابه جایی دام در استان با مشکلات زیادی روبرو است به طوریکه برای عشایر که از مراکز شهرستان فاصله بیشتری دارند این مشکلات دوچندان می شود.
محمد رضایی بیان کرد: عملیات گازرسانی به دهستان خور شهرستان خوسف آغاز شده است که امیدواریم این پروژه هرچه سریعتر به بهره برداری برسد.
نماینده عشایر گارجگان نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه شغل اکثر عشایر شهرستان دامداری است لازم است با صدور کارت های شناسایی برای این قشر جابه جایی دام آنها سهل تر باشد.

مهدی حیدری با انتقاد از نحوه پرداخت غرامت دام توسط بیمه گذارها افزود: غرامت ها بسیار دیر پرداخت می شود و همچنین قیمت بیمه گذارها با قیمت های واقعی دام تفاوت فاحش دارد.

محمد یوسفی نمانیده عشایر سرچاه عماری هم در سخنانی اظهار داشت: عشایر در دریافت تسهیلات و تهیه تضامین با مشکلاتی مواجه هستند که بهتر است در این خصوص روش های جایگزین در نظر گرفته شود.

شهرستان خوسف ۱۲۰ منطقه ییلاقی و عشایری دارد و جمعیت عشایر این شهرستان بیش از سه هزار نفر است. این شهرستان در فاصله ۳۶ کیلومتری بیرحند مرکز استان خراسان جنوبی است.


اشتراک گذاری
ارسال دیدگاه

English»