سرپرست سازمان امور عشایر ایران:
پایان امسال آخرین مهلت امور عشایر استانها برای صدور کارت تردد دام عشایر است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، عباس پاپی زاده در مجمع عمومی فوق العاده اتحادیه های تعاونی عشایری کشور بر پیگیری صدور کارت تردد دام توسط تعاونی های عشایری تاکید کرد و اظهار داشت: پایان امسال آخرین مهلت مدیران امور عشایر استانها برای صدور کارت تردد دام عشایر است و با دستگاه های نظارتی اعلام نموده اند این زمان به هیچ وجه تمدید نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه های عشایری ابزاری کارآمد برای دولت هستند تا وظایفی که پیش از این برعهده دولت بود را برون سپاری کنیم، گفت: ظرفیت های زیادی در تعاونی های عشایری داریم که باید برای آن برنامه ریزی کنیم تا خدمات بهتری به عشایر ارائه دهیم.
پاپی زاده بیان داشت: عشایر تنها ۱۵درصد نهاده دامی مورد نیاز خود را با یارانه دولتی تامین می کنند و مابقی آن به صورت آزاد تامین می شود بنابراین نباید کارآمد سازی یارانه ها باعث تلاطم در بین عشایر زحمتکش شود.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: با اجرای درست این طرح کسانی که در آینده سود خواهند برد عشایر هستند چراکه بیش از ۵۰درصد از علوفه دامی خود را از مراتع تامین می کنند.
وی با بیان اینکه وزیر محترم جهاد کشاورزی حمایت خوبی از عشایر می کنند و اولویت اول وزارتخانه عشایر است، خاطرنشان کرد: با این وجود تلاش می کنیم تا اردیبهشت ماه سال آینده همان نظام سابق توزیع یارانه نهاده دامی برای عشایر اجرا شود و بیش از مقادیر ماه های گذشته برای عشایر نهاده دامی تامین نماییم و پیگیر اختصاص ۲۰۰ هزار تن دیگر نیز هستیم.
تسهیلات پرداختی به عشایر را ۱۰ تا ۱۵ برابر افزایش می دهیم
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه تسهیلات پرداختی به عشایر را ۱۰ تا ۱۵ برابر افزایش خواهیم داد، گفت: در سال گذشته ۱۰ میلیارد تومان یارانه حمل آرد به عشایر اختصاص داده شده بود، گفت: با پیگیری های صورت گرفته این یارانه امسال به ۵۰ میلیارد تومان افزایش داده شده است.
وی با تاکید بر حفظ شان و منزلت عشایر، افزود: اختصاص یارانه حمل آرد نیز به همین منظور اختصاص داده شده تا عشایر برای تامین آن با صرف هزینه اضافی به شهرها مراجعه نکنند و آرد مصرفی آنان در محل استقرار آنان تحویل داده شود تا شان عشایر حفظ شود و حق آنان از این یارانه ها را به دستشان برسانیم.
پاپی زاده با بیان اینکه بخشی از عشایر در سرشماری ثبتی مبنایی جامانده اند، تاکید کرد: مدیران استانی و اتحادیه هی عشایری باید با فوریت به نحوی عمل کنند تا عشایری که اسامی آنان در سرشماری لحاظ نشده به آمار سرشماری افزوده شوند.
داشتن برنامه برای پایدار کردن فعالیت های اقتصادی تعاونی های عشایری
سرپرست سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید برای پایدار کردن فعالیت های اقتصادی تعاونی های عشایری برنامه داشته باشیم چراکه اگر اتحادیه های عشایری که یک شبکه مهم هستند زیان بدهند نمی توانند سرپا بمانند.
وی با بیان اینکه اگر در حوزه گیاهان دارویی، زنجیره تولید و فرآوری تا صادرات شکل بگیرد حجمی از درآمد و سود نصیب تعاونی های عشایری می شود، گفت: محصولات عشایر طرفداران زیادی در مناطق شهری دارد بنابراین باید برندسازی غدای سالم که مختص عشایر است را انجام دهیم.
پاپی زاده بر توسعه و رونق بومگردی و صنایع دستی عشایر تاکید کرد و ابراز داشت: باید بر روی توانمندسازی اتحادیه ها در این زمینه ها کار کنیم و از مشاوران اقتصادی و از افرادی که تسلط به کسب و کارهای جدید و فکر و خلاقیت دارند در تعاونی های عشایری استفاده کنیم.
وی گفت: مجمع های اتحادیه های عشایری باید به صورت منظم برگزار شود و حساب های مالی تعاونی های عشایری دارای نظم باشد زیرا آثار منفی بی نظمی مالی به خود اتحادیه ها برمی گردد و باعث ضرر و زیان عشایر عضو این اتحادیه ها می شود.
قدردانی از خدمات رئیس پیشین سازمان امور عشایر ایران
در این نشست، پاپی زاده سرپرست سازمان امور عشایر ایران از زحمات و خدمات شاهپور علائی مقدم رئیس پیشین سازمان با اهدای لوح تقدیر، قدردانی به عمل آمد.
علائی مقدم در سخنانی اظهار داشت: در سفرهایی که به مناطق عشایری داشتم برق صداقت را در چشمان عشایر می دیدم و مهم ترین دوران خدمت و زندگی ام را در جامعۀ عشایری می دانم.
وی با بیان اینکه عشایر در بخش مهمی از اقتصاد کشور ایفای نقش می کنند ولی
نه سخنگو دارند و نه اهل مطالبه گری هستند، اظهار داشت: امروز واژه عشایر در فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشو پررنگ شده است و عشایر در صدر اخبار قرار گرفته اند.