پنج شنبه ۲۷ / ۱۰ / ۱۴۰۳ ساعت 19:47

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
منو اصلی

انتقاد شدید رئیس سازمان امور عشایر از تاخیر در خرید حمایتی دام عشایر
تاکنون تنها ۱۳ هزار راس دام عشایر توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری شده است

شاهپور علائی مقدم در دومین گردهمایی ویدئوکنفرانسی مدیران ستادی و استانی امور عشایر در سال جاری،  اظهار داشت: در ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری خرید حمایتی دام عشایر توسط شورای قیمت گذاری تصویب شد ولی متاسفانه شرکت پشتیبانی امور دام تاکنون در این زمینه بسیار کند و ضعیف عمل کرده است.

وی گفت: در ابتدا شرکت پشتیبانی دام دستورالعمل ۲۴ صفحه ای در خصوص خرید حمایتی دام عشایر تدوین کرده بود که با پیگیری های اینجانب از طریق مقام عالی وزارت این دستورالعمل اصلاح و به یک صفحه تعدیل پیدا کرد.

علائی مقدم با بیان اینکه وزیر محترم جهاد کشاورزی دستو داده اند یک روز در میان گزارش خرید تضمینی دام عشایر را بدهیم، افزود: با وضعیت فعلی و اقدام بسیار کند شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان مباشر خرید دام عشایر، عملا هیچ اتفاق موثری در راستای تعدیل و مدیریت خشکسالی اتفاق نمی افتد.

وی با تاکید به مدیران امور عشایر استانها برای نامه نگاری با استانداری ها در این زمینه، ابراز داشت: بر اساس آمارهای گزارش شده، از زمان ابلاغ دستورالعمل خرید تضمینی دام تاکنون تنها ۱۳هزار راس دام از عشایر توسط پشتیباتی امور دام در استانها خریداری تضمینی شده که این عدد قابل قبول و پذیرش نیست.

در شرایط خشکسالی نباید عشایر بدون آب بمانند

رئیس سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اینکه مدیران استانی باید پیگیری کنند در شرایط خشکسالی عشایر و دام آنان بدون آب نمانند، افزود: باید تمام منابع اعتباری برای آبرسانی به عشایر را تامین کنیم و قانون اجازه داده که در شرایط بحرانی و خشکسالی از محل سایر اعتبارات نیز برای آبرسانی سیار و تامین علوفه دامی عشایر استفاده کنیم.

وی بیان داشت: با پیگیری های صورت گرفته از سوی سازمان و مصوبه هیات وزیران، امهال تسهیلات پرداخت شده به عشایر برای مدت سه سال انجام شد.

علائی مقدم با اشاره به اینکه تسهیلات با سود ۴درصد در حال حاضر در هیچ بخش اقتصادی و تولیدی بجز بخش عشایری پرداخت نمی شود، خاطرنشان کرد: به تعاونی های عشایری به هر میزان که بخواهند تسهیلات اختصاص می دهیم تا علوفه مدت دار برای عشایر تامین گردد.

سازمان امور عشایر یکی از سازمان های مهم توسعه ای است

رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امروز سازمان امور عشایر یکی از سازمان های مهم و توسعه ای در کشور است، اظهار داشت: با همکاری وزارت نیرو در حال توزیع ۲۰ هزار پنل تولید برق خورشیدی با ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در بین عشایر هستیم و با تفاهم با وزارت بهداشت نیز بیش از ۶۰۰ خانه بهداشت سیار عشایری در مناطق عشایری راه اندازی می شود و ۲۴۰ بهورز از فرزندان عشایر در این کانکس های سیار مشغول به ارائه خدمات سیار به کوچندگان می شوند که این اقدامات در طول تاریخ سازمان امور عشایر بی سابقه بوده است.

وی با بیان اینکه همه این کارها با تلاش مدیران و کارشناسان و کارکنان ستادی و استانی امور عشایر انجام شده، افزود: با تفاهم نامه ای هم که امسال با سازمان تجهیز و نوسازی مدارس کشور در حضور رئیس محترم مجلس شورای اسلامی امضا کردیم ۵۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز مدارس عشایری اختصاص داده شده است که مدیران استانی باید اجرای این تفاهم نامه را رصد و پیگیری کنند.

واریز مستقیم مالیات بر ارزش افزوده به ادارات امور عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: آنقدر پیگیری کردیم تا سهم عشایر از مالیات بر ارزش افزوده بجای واریز به فرمانداری ها به صورت مستقیم به امور عشایر اختصاص داده شد و  این اتفاق خیلی بزرگی برای عشایر است چراکه در سرجمع سالانه ۱۶۰ میلیارد تومان به صورت مستقیم به امور عشایر شهرستان های کشور واریز می شود که از نمایندگان محترم مجلس و شورای نگهبان  قدردانی می نماییم.

وی یادآور شد: امروز سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری از ۱۳ میلیارد تومان به بیش از ۸۰ میلیارد تومان و سرمایه اتحادیه تعاونی عشایری دامداران متحرک ایرانیان نیز از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۲ میلیارد تومان رسیده است که برای این دستاورد بسیار مهم پیگیری و کار زیادی انجام شده است.

علائی مقدم متذکر شد اگر چناچه برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم و عشایر را از نظر علمی و فنی و انتقال یافته های تحقیقاتی برای تولید دام مساعدت کنیم قطعا در یک افق چهار ساله می توانیم تولید گوشت قرمز از محل دام سبک عشایر را از ۲۰۰ هزار تن فعلی به ۳۰۰ هزار تن افزایش دهیم.

اگر تنها پشت میزهایمان بنشینیم وضعیت عشایر بهتر نمی شود

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اهمیت ارتباطات برون سازمانی و داشتن وجدان کاری و تعهد به عشایر، بیان داشت: اگر تنها پشت میزهایمان بنشینیم وضعیت عشایر بهتر نمی شود و باید تلاش کنیم تا سازمان امور عشایر را به یکی از سازمان های تاثیرگذار در کشور تبدیل کنیم و از تمام ظرفیتها در این خصوص استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه با نشستن در اتاق‌های خود نمی توانیم مشکلات و دغدغه های عشایر را برطرف کنیم، تاکید کرد: باید به عنوان یک سازمان ملی با تمام دستگاه ها، وزارتخانه ها و شخصیت های تاثیرگذار در کشور برای پیگیری مطالبات عشایر ارتباط برقرار کنیم.

علائی مقدم با تاکید بر اینکه باید به دنبال برقراری ارتباط با مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی باشیم، گفت: دستاوردهای بزرگی در سال های اخیر برای عشایر به دست آمده و باید اراده ما بر این باشد که این دستاوردها را با هم افزایی بیشتر تقویت کنیم.


اشتراک گذاری
ارسال دیدگاه

English»