شنبه ۲۹ / ۱۰ / ۱۴۰۳ ساعت 5:09

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
منو اصلی

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت:
نوک تیز پیکان خشکسالی بسمت عشایر استان

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان، مهدی عصمتی پور مدیر کل امور عشایر خراسان جنوبی در جلسه ای با حضور روسای ادارات امور عشایر شهرستانهای استان، ضمن تبریک ماه مبارک رمضان، وظیفه اداره امور عشایر را امسال، با توجه به بارندگی اندک و خشکسالی، بسیار سخت و حساس برشمرد و گفت: امسال نوک تیز پیکان خشکسالی بسمت عشایر استان است.

عصمتی پور افزود: امسال باید در راستای شعار سال و فرموده مقام معظم رهبری در جهت پشتیبانی از عشایر و رفع موانع تولید این قشر زحمت کش، دست در دست یکدیگر داده و جهادی عمل کرد.

وی افزود: در چنین شرایطی باید محدودیت ها را کنار زد و با ایجاد روابط مناسب با دستگاهای اجرایی، عملکردها و خدمت رسانی ها را افزایش داد.

عصمتی پور عشایر را قشری کم توقع و صادق قلمداد کرد و گفت: در این شرایط سخت پیش از اینکه دیر شود و دیگر زمانی برای جبران نباشد باید با تلاش و کوشش مضاعف خدمت رسانی را به عشایر عزیز افزایش داد.

عصمتی پور ضمن با اهمیت برشمردن جامعه عشایری برای نظام مقدس جمهوری اسلامی گفت: ” اگر کوچکترین کم کاری برای عشایر انجام شود در درگاه خداوند مدیون می شویم.”

وی بر اهمیت گسترش روش های کسب درآمد در جامعه عشایری استان تاکید کرد و گفت: با آموزش و اطلاع رسانی مناسب باید کاری کرد تا عشایرعزیز علاوه بر تولید گوشت قرمز که با توجه به خشکسالی بسیار کم شده از طریق جمع آوری صحیح پشم، استفاده و فروش آن نیز به درآمد برسند.

مدیر کل امور عشایر خراسان جنوبی صنایع دستی، فعالیت در حوزه گردشگری و گیاهان داروئی را از دیگر روش های کسب درآمد برای عشایر عنوان کرد.

عصمتی پور گفت: صدور کارت شناسایی برای عشایر را جدی بگیرید تا اینکه عشایر واقعی مشخص شوند و بتوانند از امتیازات و تخصیص هایی که به آنها تعلق می گیرد بطور کامل و عادلانه بهره مند شوند.

وی در خصوص بیمه عشایرگفت: باید سعی شود تمامی عشایر تحت پوشش بیمه روستائیان و عشایر قرار گیرند زیرا اهمیت بیمه در هنگام پیری و از کارافتادگی مشخص می شود و آن زمان است که موجب آسودگی و بی نیازی می گردد.

مدیر کل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: برای هشت تعاونی عشایری در استان کد بیمه ای اخذ شده است و درهمین راستا باید تعداد بیمه شدگان عشایر امسال افزایش پیدا کند.

عصمتی پور برگزاری شوراهای عشایری را در سطح شهرستاها مهم ارزیابی کرد و گفت: با عشایر ارتباط برقرار کنید تا نه تنها از مشکلات آنها آگاه شوید بلکه بتوانید خدمات نظام را در این حوزه به اطلاع آنها برسانید.

وی درخصوص انتخابات پیش رو گفت: باید در جهت هرچه بهتر و باشکوه تر برگزار شدن انتخابات و حضور حداکثری تلاش کرد.

 

در ادامه این جلسه محمد اصغرزاده مدیر کل دامپزشکی استان گفت:

در وضعیت کنونی پذیرفتن مسؤلیت در جهت خدمت رسانی به عشایر حرکتی جهادی و انقلابی محسوب میشود.

اصغر زاده گفت: امسال سال سختی است و باید از پشت میز بلند شد و به میدان رفت.

وی افزود: امسال بعلت ضعف مرتع باید به عشایر دامدارآموزش داد که همین اکنون باید دام های پیر خود را حذف کنند و همین خوراکی که وجود دارد را به دام های جوان بدهند.

 مدیر کل دامپزشکی استان گفت: حذف دامهای ضعیف اکنون بهتر است تا چندماه آینده که دام ضعیف و لاغر شده و هیچگونه صرفه اقتصادی برای عشایر ندارد.

اصغر زاده افزود: دامداری که برای ۳۰ راس دام خوراک دارد و ۱۰۰ راس نگهداری می‌کند مطمئن باشد آن ۱۰۰ راس دام آسیب خواهند دید.

وی گفت: همانطور که سبک زندگی ها عوض می‌شود باید سبک دامداری ها نیز تغییر کند و از حالت سنتی به علمی تبدیل شود.

اصغر زاده افزود: وقتی خشکسالی می آید نخست سیستم ایمنی بدن دام  ضعیف می‌شود و بعد بدن آماده می گردد برای جذب تمامی بیماری های قارچی، ویروسی، باکتریایی و انگلی چه داخلی و چه خارجی.

مدیر کل دامپزشکی استان گفت: در چنین شرایطی ابتدا باید پیش بینی کرد و بعد پیشگیری نمود.

اصغرزاده گفت: مناطق را باید منطقه بندی کرد و اولویت بندی نمود و از بورکراسی خارج شده و وارد مقوله اجرا گردید.

وی گفت: تمامی کارکنان دامپزشکی استان، بمانند سربازان نظام، درخدمت رسانی به عشایر عزیز در چنین شرایطی حاضرند.

وی ادارات امور عشایر و دامپزشکی استان را در حوزه خدمات دهی یکی دانسته و گفت:” عشایر اگر بخواهند کوچ کنند ما در کنارشان هستیم و آنها را در بحث مدیریت تغذیه دام کمک میکنیم.”

مدیر کل دامپزشکی استان افزود: درهنگام خروج دام، مبدا و مقصد حتما مشخص شود و با نامه نگاری بموقع و هماهنگی با مقصد از بروز مشکلات جلوگیری گردد.

اصغرزاده گفت: عشایرعزیز بدانند، حتما باید واکسیناسیون دام خود را در داخل استان پیش از خروج، انجام دهند.

وی تاکید کرد: البته پیش از انجام هر کاری، پلاک کردن، هویت دار کردن و بیمه دام، بایستی  انجام شده باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان گفت: در زمینه دام سنگین عشایر نیز سعی براین است تا بمانند دام سبک، واکسیناسیون رایگان یا با حداقل قیمت انجام شود و البته باید متذکر شد که خشکسالی بر دام سنگین چون شتر نیز تاثیر گذاشته و بیماری های فراوانی بهمراه دارد.

 

مدیر کل دامپزشکی استان گفت: سعی میشود درمناطقی که نیاز بیشتر است، خدمات درمانی برای دام رایگان باشد ولی فقط باید بلافاصله پیش از گسترش بیماری، اطلاع رسانی به دامپزشکی انجام شود.

در ادامه جلسه جواد غنچه، معاون اعتبارات بانک کشاورزی استان گفت: باید به عشایر خدمت کرد و آنچه که از عهده بانک کشاورزی برمی‌آید تسریع در ارائه خدمات بانکی است.

معاون اعتبارات بانک کشاورزی استان در خصوص تضمین ها گفت: لزومی بر کارمند بودن ضامن اصلا نیست.

معاون اعتبارات بانک کشاورزی استان گفت: سامانه سه ماه مشکل داشت که اکنون خداراشکر برطرف شده است، البته این مشکل از طرف بانک کشاورزی استان نبوده است.

وی افزود: کار بانک زمانی اهمیت پیدا می‌کند تا بتواند در شرایط سخت دست عشایر را بگیرد.

معاون اعتبارات بانک کشاورزی استان گفت:” برای خدمت رسانی به عشایر ما همکاری لازم را خواهیم داشت و در بازدید از شعب این مسئله را تاکید می‌کنیم زیرا عشایر عزیز از مشتریان خوب بانک کشاورزی هستند.”

لازم بذکر است این جلسه در دو نوبت و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار گردید.


اشتراک گذاری
ارسال دیدگاه

English»