یکشنبه ۳۰ / ۱۰ / ۱۴۰۳ ساعت 12:35

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
منو اصلی
سه شنبه ۱۷ فروردین

گفتگو با ترویج گر کتاب در بین عشایر؛
کتابخوانی؛ رویکردی فرهنگی برای کودکان عشایری

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی و به نقل از اداره امور عشایر خوسف؛ در واپسین روزهای سال گذشته، مراسم پایانی هفتمین دوره جشنواره “روستا و عشایر دوستدار کتاب” برگزار شد و منطقه عشایری خور از بخش نوغاب شهرستان خوسف در خراسان جنوبی بعد از راهیابی به مرحله نهایی توانست درمیان شایستگان تقدیر این جشنواره سراسری قرار گیرد. در همین راستا رقیه باقری ترویج گر کتابخوانی این منطقه عشایری در مصاحبه با روابط عمومی اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی گفت:

من درسال ۱۳۹۶ به منطقه عشایری نوغاب خور در خراسان جنوبی به عنوان آموزگار منتقل  شدم و در این مدت  به ترویج کتابخوانی برای مقطع ابتدایی درتمامی پایه ها پرداختم.

وی افزود: دو طرح کتابخوانی “بامن بخوان” و “جام باشگاهها” در ایام کرونا به صورت مجازی، در فضای  پیام رسان شاد و بصورت حضوری، در مدرسه انجام شد و در ایام کوچ عشایر نیز در محله های کوچ برگزار  و با استقبال چشمگیری روبرو گردید.

رقیه باقری گفت: جشنواره “روستاها و عشایر دوستدار کتاب” برنامه‌ای است که هر سال با محوریت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری مجموعه‌ای از دستگاه‌های دولتی و غیردولتی اجرا می‌شود و برهمین راستا همه ساله تعداد ده روستای عشایری به عنوان “روستا و عشایر دوستدار کتاب” معرفی می‌شوند.

وی ادامه داد: برای شرکت در این جشنواره، روستاها و محلات عشایری ضمن معرفی ویژگی‌های خاص فرهنگی و اجتماعی منطقه خود، می بایستی مجموعه فعالیت‌ها، طرح‌ها و برنامه‌های اجرایی خود را برای تقویت زیرساخت‌های کتاب‌خوانی و ترویج عمومی کتاب در مناطق عشایری معرفی کنند.

رقیه باقری هدف این جشنواره را حمایت از اقدامات فرهنگی انجام شده در محلات عشایری و پشتیبانی از پیشنهادهای ابتکاری در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی عنوان کرد و تاکید کرد: پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان عشایری با کتاب از اهداف مهم دیگر این جشنواره است.

وی افزود: معرفی فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی مرتبط با کتاب‌خوانی نیز از اهداف این جشنواره می باشد که با مشارکت مردم و دستگاه‌های فعال در محلات عشایری انجام و یا اجرای آن برای امسال یعنی سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی شده است.

رقیه باقری گفت: بنابراین دهیاران، شورای اسلامی روستا و محلات عشایری، بخشداران، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، مدارس، و سایر نهادی فرهنگی و تشکل‌های مردمی نقش مهمی در معرفی محلات عشایری دوستدار کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین عشایر دارند.

وی درخصوص هفتمین دوره این جشنواره گفت: ۱۹۰۰ روستا و منطقه عشایری از سراسر کشور آثار و مستندات خود را به دبیرخانه مرکزی ارسال کردند و از استان خراسان جنوبی  ۲۰۰ روستا و منطقه عشایری در این جشنواره شرکت نمودند.

 

رقیه باقری گفت: به لطف پروردگار منطقه عشایری خور از بخش نوغاب شهرستان خوسف  به مرحله نهایی جشنواره راه یافت و در مرحله نهایی  نیز در بین شایستگان  تقدیر قرار گرفت.

وی درپایان صحبت های خود از نقش پررنگ کتابخوانی به عنوان یک رویکرد فرهنگی در بین عشایر نام برد و عنوان داشت: چه بهتر آنکه در ایام کرونا عشایر بتوانند با مطالعه و کتابخوانی ارتباط بهتری با جوامع اطراف خود برقرار کرده و با ظرفیت ها و قابلیت های محلی خود بیشتر آشنا شوند.

این ترویج گر کتابخوانی افزود: تلاش برای تأمین بودجه‌های لازم برای گسترش فعالیت‌های مربوط به کتاب و کتاب‌خوانی در روستاها و محلات عشایری باید بیشتر شود و جذب مردم و نهادها به اهمیت کتاب و فرهنگی‌تر شدن فضای روستا و محلات عشایری باید در اولویت قرار گیرد.


اشتراک گذاری
ارسال دیدگاه

English»