
افزایش ۳۴ درصد اعتبارات حوزه عشایری
دومین جلسه شورای عشایری خراسان جنوبی به ریاست استاندار برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی، صبح امروز محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی در دومین جلسه شورای عشایری استان ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، اولویتهای جامعه عشایری را تامین آب و تامین نهادههای دامی مدتدار برشمرده و گفت: عشایر مردمانی بیریا، کم توقع، عاشق امام حسین (ع) و پای کار نظام و انقلاب هستند بنابراین به هیچ عنوان نباید دغدغه تامین آب و نهاده دامی را داشته باشند.
استاندار خراسان جنوبی افزود: اعتبارات تملک دارایی برای حوزه عشایری استان ۳۴ درصد افزایش یافته است.
هاشمی گفت: اعتبارات تملک دارایی حوزه عشایری استان از ۲۹ میلیارد تومان در سال گذشته به ۴۱ میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته، اما همچنان نیاز به توجه بیشتر دارد.
وی در این جلسه وجود اعتبارات کافی را برای خدمت رسانی به جامعه عشایر استان ضروری دانسته و تصریح نمود: اعتبارات عشایری باید اصلاح شود تا بتوان خدمت رسانی مناسبی به این جامعه نمود.
استاندار افزود: تمامی فرمانداران باید حق کامل سرانه عشایری را از محل اعتبارات استانی پرداخت نمایند.
هاشمی تاکید نمود: مدیران استانی خود شخصا باید قبل از هر چیز، تعامل لازم را با فرمانداران انجام و اعتبارات کافی را که حق عشایر می باشد را بگیرند و این موضوع که عشایر با حداقلها می سازند، قانع هستند و چیزی نمیگویند نباید موجب این شود تا حقوق آنان ضایع گردد.
وی همچنین وجود ایلراه مناسب و تامین آرد را از دیگر ضرورتهای جامعه عشایری عنوان نموده و اظهار داشت: عشایر در فصل تابستان و در مواجهه با گرمای شدید هوا در بحث آب و نهاده دچار مشکل میشوند البته باید اذعان داشت این مشکلات در زمستان شاید خیلی ضروری نباشند ولی در هوای گرم تابستان به اولویت اصلی تبدیل می شوند لذا در تعیین زمانبندی درست و در انجام بموقع خدمات بویژه آبرسانی، تامین نهاده دامی و اعطای تسهیلات، باید دقت لازم را اتخاذ نمود.
استاندار خراسان جنوبی، خشکسالی امسال را یکی از معضلات مهم جامعه عشایری برشمرده و گفت: دام در زمان خشکسالی دچار پراکندگی میشود که علت اصلی آن فقر مراتع می باشد لذا مدیران باید در تامین اولویتهای جامعه عشایری فرصت را مغتم شمرده و نهایت تلاش خود را انجام دهند.
هاشمی در ادامه بر اهمیت آموزش در مناطق عشایری تاکید نموده و درخصوص دانش آموزان عشایری گفت: هیچ تفاوتی بین یک دانش آموز عشایری، روستایی و شهری وجود ندارد و همه آنها باید خدمات یکسانی دریافت نمایند.
وی همچنین درباره کولهبری در نقاط مرزی گفت: اولویت کوله بری باید حتماً با عشایر باشد.
استاندار خراسان جنوبی در جلسه شورای عشایری به مصوبه شورای معادن استان درخصوص واگذاری معادن اشاره نموده و گفت: بدون استعلام از اداره کل امور عشایر استان، هیچ معدنی نباید واگذار گردد زیرا بدون هماهنگی با عشایر که آشنایی کامل با مناطق را دارند مراتع در نقاط عشایری از بهره برداری غیر اصولی دچار آسیب و تخریب شده و بمرور زمان از بین میروند.
در ادامه این جلسه محمد ابراهیم ابراهیمی مدیرکل امور عشایر استان ضمن ارائه گزارش عملکردی از وضعیت جامعه عشایر استان، گفت: متاسفانه امسال شاهد کاهش بارندگی و خشکی مراتع و ذخایر آبی هستیم لذا تامین نهاده های دامی آن نیز با قیمت مناسب، چالش اصلی عشایر که شغل اصلی آنها دامداری است می باشد.
ابراهیمی بر لزوم راه اندازی قرارگاه تأمین نهاده ها و علوفه خشبی دامی (جو، کاه، یونجه، ذرت علوفه ای) و مدیریت تولیدات داخلی استان تاکید نموده و گفت: راه اندازی این قرارگاه می تواند در زمینه حمل نهاده و کرایه بار آن که یکی از معضلات اصلی در تامین نهاده های دامی با قیمت مناسب می باشد، بسیار موثر واقع گردد.
رئیس شورای اندیشهورز بسیج عشایر خراسان جنوبی نیز با اشاره به گرانی نهادههای دامی، کمبود آب، بیکاری جوانان و مهاجرت عشایر، نسبت به بروز بحران در مناطق عشایری هشدار داد و خواستار تشکیل قرارگاه ویژه حمایت از عشایر استان و تأمین فوری منابع شد.
نظر افضلی با ابراز نگرانی از افزایش شدید قیمت نهادههای دامی، افزود: قیمت جو به کیلویی بیش از ۲۴ هزار تومان رسیده و نهادههای دیگر هم کیلویی ۱۲ هزار تومان شده که فشار سنگینی بر دامداران وارد کرده است.
وی ادامه داد: برای مدیریت بحران نهادهها، کنترل قیمت و تأمین عادلانه منابع، نیاز به ساختار ویژهای داریم که بتواند مشکلات عشایر را بهصورت هماهنگ پیگیری کند.