سه شنبه ۲۹ / ۱۲ / ۱۴۰۲ ساعت 15:25

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
منو اصلی
شنبه ۱۱ آبان

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی خبر داد:
صنایع دستی شاخص ترین هنر سنتی عشایر

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی :جامعه عشایری خراسان جنوبی با داشتن ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار ارزشمند و قابل توجه در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جایگاه و نقش مهمی داشته و در این برهه از زمان از نظر موضوع اقتصاد مقاومتی و رونق تولید یکی از نقاط قوت محسوب می‌شود.

این درحالی است که صنایع دستی به دلیل حفظ اصالت‌ها و سنن، شاخص‌ترین هنر سنتی ایران خصوصاً در مناطق عشایری محسوب می‌شود.  صنایع دستی و هنرهای سنتی هر منطقه بدون شک بخشی از میراث فرهنگی عظیم گذشتگان ماست و به عنوان آثار باقی مانده از فرهنگ اجدادی و سنتی سرزمین ما در دنیای ماشینی امروز قابل بحث و بررسی است.

 

تأمین بخش عمده مواد اولیه مصرفی از منابع و تولیدات داخلی، داشتن بارفرهنگی در استفاده از طرح‌ها، نقش‌ها و رنگ آمیزی اصیل، بومی و سنتی، عدم نیاز به سرمایه گذاری در مقایسه با صنایع دیگر، دارا بودن ارزش افزوده زیاد در مقایسه با سایر صنایع بخشی از دلایل توجه به این هنر اصیل و بومی است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند، با بیان اینکه صنایع دستی هر منطقه متأثر از محیط فرهنگی و جغرافیایی و تاریخی آن سرزمین است اظهار داشت: مناطق عشایری خراسان جنوبی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و فرهنگی، صنایع دستی خاص خود را داراست.

 

حسین حسین‌پور گفت: در این راستا در شهرستان زیرکوه اقدام به راه‌اندازی کارگاه‌های قالبیافی کرده که در منطقه عشایری گزخت یکی از مناطقی است که بانوان به بافت جاجیم و توبافی علاقه نشان دادند و در این راه فعالیت می‌کنند.

وی افزود: صنعت توبافی و جاجیم بافی در اکثر منازل این روستا رواج دارد و افراد زیادی در اوقات فراغت خود به این امر می‌پردازند.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی بیان کرد: منطقه عشایری بقرایی شهرستان زیرکوه نیز با جمعیت ۸۴ خانواری با ایجاد یک صندوق خرد زنان عشایر که از محل تسهیلات ارزان قیمت مصوب اداره کل تامین شده هم اکنون بیش از ۳۰ نفر عضو فعال در زمینه قالی بافی دارد که به صورت پاره وقت مشغول بافندگی بوده و اغلب طرح‌ها و نقشه‌های به کار رفته ریزه ماهی و یا خشتی است.

وی تصریح کرد: منطقه عشایری چاه زرد نیز بالغ بر ۳۰ نفر قالیباف فعال دارد در مرکز شهرستان نیز قطب حوله بافی و جاجیم بافی شهرستان است و به همت شرکت تعاونی عشایری ذخایر زیرکوه با ایجاد کارگاه تولید و خرید و فروش صنایع دستی کمک شایانی به بافندگان شده است که بیش از  ۱۰ نفر به صورت فعال در این کارگاه مشغول به فعالیت هستند.


اشتراک گذاری
ارسال دیدگاه

English»