سه شنبه ۲۸ / ۰۱ / ۱۴۰۳ ساعت 8:43

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
منو اصلی
شنبه ۲۱ اردیبهشت

مدیر کل امور عشایر خراسان جنوبی خبر داد:
گزارش عملکرد سال ۹۷

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر خراسان‌جنوبی، حسین حسین‌پور، مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر ۸۱ هزار نفر عشایر در خراسان جنوبی وجود دارند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۳ درصد جمعیت استان عشایر هستند، گفت: خراسان‌جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است و هفت درصد جمعیت عشایر کشور در استان خراسان‌جنوبی است.
مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی افزود: کوچ عشایر استان بیشتر در خود استان صورت می‌گیرد و سال گذشته نه تنها کسی از استان خارج نشده بلکه از سیستان و بلوچستان در نهبندان و سربیشه مهمان بودند.
حسین‌پور با بیان اینکه خدمات رسانی مستمر در حوزه معیشت به عشایر یکی از مهم‌ترین اهداف است، تصریح کرد: سهیمه آرد عشایر از جامعه شهری بیشتر است و ماهانه ۱۲ کیلو آرد به ازای هر نفر جامعه عشایری توزیع می‌شود.

توزیع بیش از ۸ هزار تن آرد بین عشایر 
وی با بیان اینکه سال گذشته ۸۳۳۳ تن آرد در سطح استان بین عشایر توزیع شده است، اظهار کرد: همچنین سوخت عشایر مانند گاز مایع و نفت مورد نیاز آن‌ها بر اساس سهمیه شهری و با همان قیمت شهری توزیع می‌شود.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه لایروبی قنوات، احیای راه‌ها و بحث آبرسانی از دیگر فعالیت‌ها است، خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ درصد از خانوارهای عشایر آب شرب بهداشتی به صورت لوله کشی در سطح استان ندارند.
حسین پور اظهار کرد: شش هزار کیلومتر طول ایل‌راه‌های عشایری استان است که در سال گذشته ۷۷۹۲ کیلومتر از ایل راه‌های عشایری مرمت شده است.
وی با بیان اینکه طول پراکندگی ایل راه‌های عشایری و خدمات دهی در استان ۸۰۰ کیلومتر است، افزود: سال گذشته در خصوص مرمت ایل راه‌ها مبلغ ۹ میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۵ دهنه چشمه و قنات با اعتبار ۵ میلیارد ریال در استان بهسازی شد، بیان کرد: همچنین پروژه بزرگ آبرسانی بمرود شهرستان زیرکوه از محل منابع ملی به طول ۸۵ کیلومتر آغاز شد که در سال گذشته و در فاز اول این پروژه به طول ۳۴ کیلومتر و با اعتبار ۶۵ میلیارد ریال افتتاح و ۵۰ خانوار عشایر از پروژه برخوردار شدند.
حسین پور اظهار کرد: در صورت تخصیص به موقع اعتبارات این پروژه در سال جاری به مرحله ۱۰۰ درصد بهر‌ه برداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۱۰ خانوار عشایری از نفت سفید و ۷۸۰ خانوار نیز از توزیع گاز سیلندر برخوردار شدند، گفت: ۴۶ صندوق خرد زنان در استان وجود دارد که امسال پیش بینی شده ۳۵ صندوق خرد دیگر نیز در مناطق عشایری و روستایی استان ایجاد شود.
مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی افزود: در سال گذشته ۲۲۸ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت یک ساله به عشایر پرداخت شده که ۱۱۳۵ خانوار از محل این تسهیلات بهره‌مند شدند.
حسین پور تصریح کرد: همچنین ۱۰۸ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ۵ ساله به ۱۰ تشکل عشایری استان به منظور تهیه و تامین نهاده‌های دامی پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۳۵ هزار تن نهاده‌های دامی توسط تشکل‌ها بین عشایر استان توزیع شد، بیان کرد: در راستای فراگیر کردن بیمه تکمیلی و بیمه اجتماعی نیز در سال گذشته ۱۰ هزار خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند.
مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی با بیان اینکه ۲۶۵ مدرسه عشایری با ۱۱ هزار و ۴۵۸ دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی استان وجود دارد، گفت: ۲۷ درصد از دام عشایر و ۱۶ درصد از خانوار عشایر استان تحت پوشش بیمه هستند.

تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز توسط عشایر خراسان‌جنوبی
حسین‌پور با بیان اینکه در بارندگی‌های اخیر یک میلیارد تومان خسارت به ایل راه‌های عشایری استان وارد شد، افزود: عشایر استان سال گذشته بیش از ۹ هزار تن شیر و فرآورده‌های لبنی و بیش از ۷ هزار تن گوشت قرمز به ارزش ۵۵۳ میلیارد تومان تولید کردند.
وی با بیان اینکه برنامه ارتقای سطح سواد، دانش و فرهنگ جامعه عشایر در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: ۱۵۴ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار از محل صندوق ذخیره ارزی سال گذشته در استان جذب شده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی یادآور شد: افزایش و ساماندهی زنجیره تولید گوشت قرمز، تولید و بسته‌بندی و عرضه شیر و فرآورده‌های لبنی به بازار، توسعه صندوق‌های خرد زنان و آموزش تخصصی صنایع دستی عشایر، توسعه صنعت گردشگری و بوم گردی در مناطق مستعد عشایری، کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی در اراضی دیم و آبی و شیب داری از جمله برنامه‌های پیش بینی شده در سال جاری است.
حسین‌پور خاطرنشان کرد: شکل گیری و راه‌اندازی شرکت‌های فنی و مهندسی برای ترویج و آموزش اهداف ذکر شده در راستای شعار سال «رونق تولید»، ترویج و آموزش به صورت تخصصی در حوزه عشایر و دامپروری در راستای معیشت جامعه عشایر از جمله برنامه‌های سال ۹۸ در استان است


اشتراک گذاری
ارسال دیدگاه

English»